Har din arbejdsplads en holdbar rygepolitik?

0
1139

På de fleste kontorer og virksomheder er det i dag forbudt at ryge almindelige cigaretter indendørs, dog er det en anden snak når det kommer til e-cigaretter. Kig med her for at lære mere om du kan forvente om din arbejdsplads rygepolitik tillader dampen.

Intet krav om forbud mod e-cigaretter på private arbejdspladser

Faktisk er det ikke forbudt at ryge med e-cigaretter på de fleste private arbejdspladser udeområder. Desværre gælder denne regel dog kun hvis disse faciliteter er et godt stykke væk fra offentlige institutioner, skoler og uddannelsesinstitutioner. Arbejder man på offentlige administreret faciliteter så skal virksomheden altid have en rygepolitik der skærmer om grænser og regler for e-cigaretter således at det altid står klart hvor der må ryges i bygningen. Her har mange virksomheder opstillet rygerum eller kabiner til deres personale, mens andre henviser til udendørsområderne på grunden.

En rygepolitik indeholder udover regler og forbud, også strafferammer ved overtrædelse. Her specificere arbejdsgiveren om der er suspenderingstraf, ansættelsestraf eller andet der kan true din ansættelse hos firmaet. I en rygepolitik tager din arbejdsgiver også stilling til om der skal gøres forskel på regler om e-cigaretter og almindelige cigaretter. Dertil skal det siges at mange arbejdsgiver ser med onde øjne på hvis man forventer flere eller længere pauser blot fordi man ryger.

En sådan rygepolitik kan opsættes af alle virksomheder og diktere for forbud og regler. Derfor er det vigtigt at du læser din arbejdsplads rygepolitik igennem inden du kommer i vanskeligheder, da du ikke altid kan forvente at du gerne må ryge e-cigaretter.

Forbud på alle offentlige arbejdspladser

På de offentlige arbejdspladser er det slet ikke tilladt at ryge indendørs, hverken i form af almindelige cigaretter eller de dampdrevne af slagsen. Rygepolitikken omfatter i første omgang kun den indendørs rygning og ligger det derfor op til den individuelle arbejdsplads om de ønsker at tillade rygning på deres udendørsarealer. Nogle arbejdspladser har også forbudt rygning udendørs på offentlige arbejdspladser.

Overtrædelser af en arbejdsplads rygepolitik kan give en bøde på alt fra 5000kr til 10000kr. Her afstemmes beløbet alt efter om det er en førstegangsovertrædelse eller om det er gentagne gange at medarbejderen bliver taget i at ryge. De offentlige arbejdspladser som har totalt forbudt rygning af enhver slags bliver medarbejderne nødsaget til fuldkommen at stoppe med at ryge hvis de vil undgå bøderne.

Som e-cigaret forbruger kan du muligvis være heldig i den offentlige sektor, da der endnu ikke er blevet fastlagt en endegyldig lov mod dampen udendørs. Her gælder dog samme regel som for de almindelige cigaretter når det kommer til indendørsrygningen. Mange offentlige virksomheder tillader dog medarbejdere at ryge udendørs så længe at det kun er e-cigaretter.