Gode tips til indretning af hjemmekontoret

0
2271

Hvis du er en af de mange, der foretrækker at arbejde hjemmefra, og ofte gør det, så ved du, hvor vigtigt det er at det værelse, som du sidder i, inspirerer dig, og motiverer dig til dit arbejde. Et tomt værelse med et enkelt skrivebord inspirerer ikke ligefrem til kreativitet og innovativ tankegang. Hvis du mangler tips og ideer til, hvordan du bedst kan indrette dit hjemmekontor, så læs med her.

Adskil arbejde fra fritid
Når kontoret skal indrettes, er det en god idé at tænke over, at rummet skal fungere som din arbejdsplads.
Når man arbejder hjemme, er det lettere at blive forstyrret af de daglige gøremål, og så er det, at man let ender ud i overspringshandlinger. Når arbejdspladsen findes i ens hjem, så bruges tiden nemt på andre ting, hvis man ikke er koncentreret om sit arbejde. Der er dog ting, man kan gøre for at motivere sig selv. Et lokale som fungerer direkte som kontor, er det mest ideelle, idet man fysisk lukker resten af ens hjem ude. På den måde bliver det lettere at skelne mellem job og fritid. Separeres disse ting, så får du nemmere følelsen af at gå på arbejde. Har du ikke et lokale til rådighed, må du tænke en smule mere kreativt. En løsning her kunne være eksempelvis et hjørne i hjemmet, som kunne indrettes til at fungere som hjemmekontor. Man kunne også afskærme arbejdspladsen fra hjemmet gennem en større reol.

Orden i sagerne
Uanset om dit hjemmekontor består af et værelse eller et hjørne i din lejlighed, så bør du overveje, hvilke opbevaringsmuligheder du har. Selvom du måske ikke er mega struktureret af person, så vil det altså lette dit arbejde, at du altid kan finde de ting, du søger. Orden i sagerne kan desuden skabe ro omkring dig, så du lettere kan fokusere på de ting, du skal. Mapper og kasser til dine computerdele, papirer m.m. kan eventuelt navngives. For at holde dit kontor stilrent, kan du altid købe en String Pocket reol. En stilren og minimalistisk String Pocket reol kan nemt hænge over skrivebordet på kontoret, fyldt med bøger, dine foretrukne skriveredskaber og friske grønne planter, som kan live værelset lidt op. Hylderne fås i mange forskellige farver, og gør derfor, at du kan give dit arbejdsværelse dit helt eget personlige udtryk. Alt behøver ikke at gå op i strukturer og orden. Et par planter og et par stearinlys kan lysne de mørke aftner, hvor du er nødt til at arbejde over for at nå en deadline.

Komforten skal være i orden
Kontorets indretning har en kæmpe betydning for hvordan dit sind og ikke mindst din krop har det.
Du kan have et nok så inspirerende kontor, men hvis din kontorstol giver dig ondt i nakke og ryg, mens du sidder ved din computer og skriver, så mister du lysten og motivationen til at arbejde. Psyken og fysikken hænger nemlig sammen.
Prioriter derfor at sidde godt. Komforten skal være godkendt, og derfor bør du give dig god tid til at finde en kontorstol med forskellige indstillingsmuligheder. Ligeså vigtigt er det nærmest at vælge et skrivebord, som er behageligt at sidde ved, og som har god plads til, at du kan udfolde dig. Du kan eventuelt investere i et skrivebord med hæve/sænke funktion, så du kan komme op at stå engang imellem uden at skulle forlade arbejdspladsen.