Giv dit laptop batteri en nænsom behandling

0
605

Den bærbare PC har for længst passeret mærkatet som et af tidens trends, og det er ikke blot computerentusiaster og softwareteknologer, der kan prise sig lykkelig over markedets fremdrift. Den almene bruger benytter bærbare computere til flere af dagligdagens gøremål – lad det være sig arbejde, opgaver, sociale medier og underholdning. Derfor vil en bred vifte af mennesker – professionelle som private – opleve konsekvenserne af et forkert brug af den bærbare enhed. Et laptop batteri vil ikke være det samme fra første køb og 4 år efter. Det er tydeligt, at alle produkter vil miste deres optimale funktion og tæres af tidens tand, men alligevel kan man med en god portion fornuft og nænsomhed være med til at forlænge sit laptop batteris levetid.

I vejledningen herunder belyses vigtige kerneelementer til at passe på sin bærbare computers batteri samt hvilke alternativer, der findes, hvis skaden er sket, og der er behov for et billigt og funktionelt erstatningsbatteri.

 

Batteriets levetid afhænger af kemisk sammensætning og bruger

Et batteris opbygning kendes muligvis på den gængse positiv/negativ elektrode forklaring. Batteriet rummer dog mere end blot to modpoler og en spænding – og hvad det er bygget op af, kan være afgørende for dets funktion og kapacitet. Sammensætningen af kemiske stoffer er med til at bestemme batterispændingen i batteriet og dermed også dets arbejdsevne i henhold til eksempelvis en computer.

Før var det normalt, at batterier til computer og andet teknologisk udstyr indeholdte nikkel-cadmium. Selvom det var et flittigt benyttet stof til producering af holdbare og billige batterier, fandt man løbende ud af, at det med de mange tungmetaller både var dårligere for miljø og helbred end den nu benyttede litihum-ion. Senere er der blevet lavet hybrid-versioner af nikkel-cadmiumen, som er mindre skadelig og har bedre driftstid, men lithium-ionen har vundet indpas hos de bærbare enheder. Lithium-ionen er et mere skånsomt og et mere effektivt genopladeligt batteri. Batterier med forskellige kemiske sammensætninger skal angiveligt behandles på forskellig måder af brugeren. Mens nikkel-cadmium har godt af at blive afladet komplet, før den genoplades helt inden brug, skal lithium-ionen, som bruges i de fleste laptops i dag, modsat passes mere omhyggeligt af brugeren, ved at denne er opmærksom på, at batteriet ikke bliver helt afladet, før strømforsyningen tilføres. Alligevel er det også en vigtig faktor for at sikre en længere driftstid og bedre holdbarhed, at batteriet heller ikke holdes i strømforsyningen for længe. Det er altså et spørgsmål om balance og minimal elektrisk belastning, når det drejer sig om at passe på sit computer batteri.

 

Billige laptop batterier online

Billige batterier er ingen garanti, når computerens originale batteri melder sin afsked. Det er en essentiel del af computeren og altafgørende for dens funktionalitet, så virksomheder drager nytte af dette store behov hos brugeren. Derfor kan det betale sig at bevare og være nænsom ved sit originale laptop batteri, så længe det er muligt. I tilfælde af behov for et erstatningsbatteri kan købere vide sig trygge ved, at disse ofte indeholder samme kvalitetsceller som i de originale, og i tilfælde af et opslidt originalt batteri kan de endda være af bedre kvalitet og sundere for computeren.

Find mere information om billige og funktionsdygtige laptop batterier på hjemmesiden her.