Forlæng computerens levetid og spar penge

0
1011

Computeren er i dag en nødvendighed for mange. Den indeholder oftest hele ens private liv med billeder, musik, arbejdsopgaver, eksamensopgaver, noter til studiet, og andre vigtige dokumenter. Der er programmer på computeren, som bruges til vigtige opgaver og lignende, som ikke kan laves på andre måder. Man knytter sig oftest også til sin computer, da den har et bestemt system, som man bliver fortrolig med. Det kan derfor være skabe forstyrrelse, hvis computeren går i stykker, og man skal anskaffe sig en ny, hvis system man ikke har kendskab til. Samtidig kan man miste en masse data og filer, som man ikke lige får igen, hvis det ikke er gemt på en backup på forhånd. Det kan derfor være en god idé, at sørge for vedligeholdelse af computeren.

Vedligehold computeren selv

Det kan være en dyr affære, hvis du skal købe en helt ny computer, men heldigvis kan du gøre mange ting, for at vedligeholde computeren selv. Sørg for det første for, at behandle den med omhu. Du bør ikke stille computeren hårdt ned på gulvet eller bordet. Samtidig er det vigtigt at have et cover til computeren, når den skal fragtes i en taske, hvor der kan være mange andre ting i med skarpe kanter. Det er desuden for hårdt for computeren, hvis den lægges ned i en taske uden et cover over sig, da man ofte ikke tænker over, hvor hårdt man stiller en taske. Derudover kan du vedligeholde computeren ved, at holde den opdateret med de forskellige programmer, der er installeret. Dette gælder også antivirusprogrammer, som skal opdateres jævnligt, for at undgå virus og eventuel hacking.

Få computeren repareret

I tilfælde af større tekniske problemer, som du ikke kan løse selv, bør du sende computeren til reparation hos professionelle. Du kan også vælge, at få en reparation af computer hjemme hos dig selv. Det er en god idé, at få computeren repareret i tilfælde af, at den ikke vil tænde, larmer eller er meget langsom. Man kan dog også selv forsøge sig med, at gøre computeren hurtigere. Det kan gøres ved at slette programmer og filer, som tager plads og ikke bliver brugt. Man kan altid gemme filerne på et USB, hvis man er i tvivl om, om man skal bruge dem senere. Det er dog altid en god idé, at lade en professionel gøre arbejdet, så der ikke opstår yderligere problemer.