Er din bærbare klar til nye udfordringer?

0
692

Den bærbare computer er en afgørende del af en hver studerendes hverdag, uanset om den bruges til at tjekke Facebook, se sin læseplan eller streame den nyeste serie på netflix.

Især unge bruger ofte den bærbare til at søge informationer omkring nye uddannelsesmuligheder, og tilmelde sig drømmeuddannelsen – uanset om det er til en design efterskole, eller noget helt andet. Vidste du f.eks. at ca. 80% af alle søgninger foretages via bærbar, tablet eller smartphone, og blot ca. 20% foretages ved en stationær PC. Så uanset om du søger på design skoler eller en studierabat, så er det nok ikke gjort på en stationær computer.

De mange nye muligheder stiller også større krav til bærbare computere på markedet. Det primært CPU’en og batteriet som er afgørende for, om en bærbar computer ender med at være det bedste redskab man nogensinde har haft, eller det ender med man har lyst til at kaste den ud af vinduet. Husk derfor altid, at undersøge markedet og afstemme forventninger/behov inden du foretager en større investering i en ny bedste ven.

Giv den gamle traver nyt liv!

Er du ikke helt klar på at skille dig af med din nuværende computer, kan du med tre lette råd booste levetiden og ikke mindst ydeevnen.

Fjern gamle programmer:
har man haft sin bærbare i en længere periode kan det ikke undgås, at man har en lang række programmer som man ikke længere bruger. I mange tilfælde starter de op automatisk, og sløver din bærbare ved at kære i baggrunden. Via kontrolpanelet i f.eks. Windows kan du på ganske få minutter fjerne uønskede programmer.

Opdatér nuværende programmer:
Når du har fjernet alle de gamle programmer du ikke længere bruger, kan du med fordel opdatere dem du rent faktisk benytter dig af. Mange programmer bliver opdateret til nyere version, hvor de bruger mindre ressourcer og generelt performer mere stabilt.

Skru ned for skærmen:
Har du en bærbar af ældre dato, er batteriet ofte begyndt at blive afladt hurtigere. En af de nemmeste måder at spare på sit batteri er at skrue ned for lysstyrken på computeren. Skruer du ned på f.eks. 40% i stedet for normal, kan du snildt score en time eller to mere.

Ovenstående råde er nemme at implementere i det daglige, og bør kunne give lidt nyt liv til din gamle bærbare. Man skal dog huske, at man kun kan komme så langt, og så er det måske også fair at sende den bærbare på pension, og købe nyt.