Slap af fra computerskærmen og hvil øjnene

Alle de store IT-firmaer gør det for deres medarbejdere – du burde også gøre det, for dit eget ve og vel!

De store IT-virksomheder ved, at det ikke er alt for sundt at sidde og stirre ind i en computerskærm hele dagen. Derfor tilbyder de deres medarbejdere muligheden for, at give øjnene et hvil – henover et slag beer pong, bordtennis eller bordfodbold.

Det menneskelige øje er ikke skabt til at skulle sidde og se på en computerskærm hele dagen. Det er meget vigtigt – både for at forebygge epileptiske anfald, men også nærsynethed – at holde en passende mængde pauser i løbet af dagen, aftenen og natten.

Hold også pause, hvis du gamer

Er du en hardcore gamer, så er behovet for pauser næsten endnu mere vigtigt. Som gamer koncentrerer man sig ofte meget, og skal måske koncentrere sig om meget specifikke ting på skærmen. Dette kan medføre hovedpine, kvalme og andre ubehagelige kropslige reaktioner.

Lav noget helt andet min. 1 gang i timen

Cirka én gang i timen bør du holde en pause fra skærmen – uanset om du bruger computeren i arbejdsøjemed, for sjov eller spiller computerspil.

Tag gerne et glas et-eller-andet, for at opretholde væskebalancen – og er du sammen med venner eller bekendte, så spil gerne et fysisk spil – for eksempel bordfodbold, beer pong eller bordtennis.

Tager du dit helbred seriøst, så sørg for at have et bordtennisbord, bordfodboldbord eller Beer Pong bord stående i nærheden af, hvor du arbejder med computeren. Således er det nemt og fristende lige at snuppe et “rigtigt” spil, og lade øjne og hjerne få et hvil.