Brug internettet som du vil

0
999

De fleste af os bruger det hver dag, men mange af os glemmer, hvilke millioner af funktioner og muligheder det gemmer på. Siden 1900-tallet har internettet gjort et større og større indtog i danskernes hverdagsliv, og det betyder, at stort set alle, uanset alder, er kommet med på den digitale bølge. Uanset hvilken interesse eller intention man som bruger har, er det muligt at udfolde den online. Hvis du er i tvivl om, kommer der her 3 idéer til, hvordan man kan bruge internettet.

Foretag alle dine indkøb online

Ofte kan det være en sur pligt at skulle gøre sine indkøb i enten dagligvarebutikker eller specialbutikker. Alt efter hvilken tid på året eller dagen det er, kan man risikere at ramme et af de tidspunkter, hvor der er allerflest mennesker i butikkerne, og det kan blive en sej kamp med lange køer og udsolgte varer. Heldigvis kan man undgå disse ting, og især den lange kø, ved at benytte sig af internettets mulighed for onlinehandel. I dag kan man købe alt på internettet, lige fra tøj, senge og byggeartikler, og få leveret det lige til døren. I løbet af de seneste år er der desuden også blevet flere og flere muligheder for at bestille dagligvarer online direkte hjem til middagsbordet. Når man køber online, er det desuden ofte, at man kan spare en del penge. Blandt andet kan man købe billigt babytøj, som normalt kan være en del dyrere i de fysiske butikker. Find billigt babytøj online og spar penge.

Lav din egen hjemmeside

Hvis man er en af dem, der har en interesse, eller noget som man gerne vil dele med andre, er en hjemmeside eller en blog også noget af det, internettet kan tilbyde. Der er mange muligheder med en hjemmeside. Hvis man har snilden og interessen for det, kan man lave sin egen webshop, men man kan også vælge at lave en hjemmeside eller en blog med sin interesse for eksempelvis mode – og dele tips og tricks med andre af samme interesse. Der er flere måder at lave en hjemmeside på. Nogle af dem er gratis, men der er mulighederne meget begrænsede. Hvis man er mere seriøs omkring sin hjemmeside, kan man vælge at købe et domæne, en plads på et webhotel, og bruge et program som WordPress til opbygningen af siden. WordPress giver adskillige designmuligheder. På aftenskolen.dk kan man se et eksempel på, hvordan ens hjemmeside kan komme til at se ud fra starten af. Men der er flere skabeloner, så man kan lave en hjemmeside, der passer til lige præcis det udtryk, man gerne vil have frem.

Hold kontakten med venner og familie

Internettet har uendeligt mange muligheder, og en af dem er at holde kontakten med venner og familie. Med funktioner som e-mail, skype og Facebook kan man nå ud til folk, der bor på den anden side af jorden eller lige rundt om hjørnet. Desuden er der noget for mere eller mindre alle aldersgrupper. Nogen ældre nægter f.eks. at ville have Facebook og nøjes derfor i stedet kun med e-mail. Alle der benytter sig af en computer i dag har en e-mail, og derfor vil det heller ikke være et problem at få fat i bedstemor over internettet. Facebook har gjort det let for alle at holde kontakten gennem venneanmodninger, prikken og beskeder, og med tiden har de udviklet deres funktioner mere og mere, så siden nu også spænder over grupper, sider, spil og meget mere.