Brug din bærbare til at udnytte ny teknologi

0
1880

Det er næppe en hemmelighed, at informationsteknologi er med til at transformere hvordan vi arbejder på. Du skal ikke mange år tilbage i tiden, hvor hvis du skulle have noget på skrift frem hurtigt, skulle du bruge en fax til formålet. For mange i de nyere generationer er faxen nok et gammelt klenodie på samme niveau som kassette båndoptageren. Heldigvis er udviklingen med til at skabe stor værdi for os som mennesker, alene det faktum at information kan bevæge sig fra afsender til modtager med et klik på “send” eller “connect” sparer os alle for enorme mængder af tid.

Software as a Service

Et af de områder som er i stor vækst er SaaS-virksomheder. Saas betyder Software as a Service, som er et udtryk for at man kan benytte sig af et stykke software til at afhjælpe en given problemstilling. Et af de områder som nyder godt af denne type af produkter, er inden for virksomheder, hvor der normalt afholdes mange fysiske møder, eller f.eks. konferencekald, hvor virksomhedens medarbejdere er med via telefon eller videoforbindelse. Tænk på den store mængde tid man kan spare, på ikke at skulle flyve folk fra den ene af landet til den anden. Det gør sig specielt gældende inden for f.eks. bestyrelsesarbejde, hvor man ofte har bestyrelsesposter i flere virksomheder på én gang – ofte geografisk fordelt over hele landet, eller måske verden. Faktisk er en dansk SaaS-virksomhed med til at udvikle næste generation af software, som skal hjælpe danske og internationale virksomheder med at optimere og effektivisere bestyrelsesarbejdet. Der findes mange eksempler på danske SaaS-virksomheder og du kan ved en hurtig Google-søgning finde en lang liste.

Bliv global på ét sekund

Nu kan du med den bærbare og en internetforbindelse ganske enkelt være til stede globalt på ganske få sekunder. Udviklingen af SaaS-produkter og informationsteknologi vil uden tvivl forsætte med hastige skridt, og det er svært at spå om, hvor vi ender. En ting er dog sikkert – teknologien og dens udvikling er kommet for at blive, så har du ikke allerede en bærbar, så er det værd at overveje, hvor meget værdi dens muligheder kan skabe for dig.