Brug din bærbare som et bibliotek

0
839

En bærbar computer er for mange en trofast følgesvend i tykt og tyndt, og der er næsten ikke det som en bærbar ikke kan hjælpe med. Brug din bærbare til at handle dine dagligvarer online, shop dit nye tv på Black Friday, spil den nyeste udvidelse af World of Warcraft eller se et stream på Twitch af nogle der gør.

Mange bruger deres bærbare som et redskab der gør deres dagligdag markant nemmere, og giver folk mulighed for at arbejde markant mere effektivt end på f.eks. en Iphone eller tablet. I mange år har den bærbare fået et dårligt ry pga. af svage batterier, men i stort set alle moderne modeller er batterilevetiden markant forøget.

 

Udviklingen gør det bærbare bibliotek til en mulighed

Mange glemmer faktisk at man med en bærbar computer har adgang til en hel verden af videnskab – ja nærmest et bibliotek. Podcasts, lydbøger, opslagsværker og mange informationer er kun et par klik væk fra at være virkelighed. Findes der noget bedre end at lytte til en god lydbog, mens man sidder og arbejder på den bærbare? Med den bærbare under armen, har du i Danmark også online adgang til landets biblioteker, og dermed en hel verden fyldt med litteratur.

Teknologien har på mange områder ændret sig markant, og nu behøver man ikke tage den lange tur ned på biblioteket, men man kan hente eller streame det man kan gerne vil høre. Mange lydbøger eller podcasts er gratis og findes overalt på nettet. I nogle tilfælde skal man dog købe sig adgang for at få fat på sine favoritter.

Lydbogen vil for mange være et relativt ukendt begreb, men var meget udbredt før alle havde adgang til lydbøger online. Her måtte man pænt ned på biblioteket og låne sin favorit lydbog, og pænt aflevere den tilbage ugen efter – med mindre man ville have en bøde.