3 must-have programmer til den bærbare

0
720

Hvis du er en af de mange danskere, som konstant må bippe dig ind og ud med rejsekortet, så ved du hvor meget tid, der går på transport frem og tilbage. Denne rejsetid kan ofte bruges bedre end til at sidde og kigge ud af vinduet, mens landskabet ruller forbi. Det er naturligvis forskelligt, hvordan folk foretrækker at fordrive tiden. Nogle har brug for at koble af, mens andre måske ser det, som deres mulighed til at få lavet nogle seriøse arbejdsopgaver. Uanset hvilken type du er, så er der råd for begge dele. Har du din computer med på farten, er der nemlig flere programmer, som kan gøre dine togture dét bedre.

Nedenfor vil du derfor blive præsenteret for nogle gode programmer, du bør have installeret på din computer, så din togtur bliver så hyggelig eller så produktiv som mulig.

1. Adobe Reader
Adobe Reader er på mange måder uundværlig. Dette er uanset, om det bruges som værktøj til skoleopgaver, på arbejdet eller i fritiden, når der skal læses diverse e-bøger. Med Adobe Reader kan du på farten underholde dig selv med en god bog, eller eventuelt læse på de dokumenter, du alligevel skal have læst til i morgen. Adobe Reader er et uundværligt program at have downloadet på sin computer grundet dets mulighed for at læse og omdanne filer til PDF. PDF står for ”portable document format”. PDF er efterhånden så inkorporeret en del af vores arbejdsgang, uanset om denne arbejdsgang er i forbindelse med skole, studie eller job.

PDF bruges altså af både unge som ældre, og det er det mest almindelige filformat, som man kan sende og modtage dokumenter i. Det er nærmest uanset, om det er busplaner, vigtige præsentationer til e-bøger eller spændende artikler. Det er i dagens Danmark svært at undgå PDF-filer, og derfor er Adobe Reader et uundværligt redskab. Adobe er heldigvis en anerkendt udvikler, som der er stor tillid til, da de er en producent med meget erfaring, og har eksisteret i mange år. Der er gode grunde til at overveje at downloade dette program.

2. Microsoft Office
Microsoft Office er dit portable kontor. Dette program er verdenskendt, og indeholder alt, hvad du kan få brug for til arbejdet, uanset om du sidder på et kontor, derhjemme, eller er undervejs i bus eller tog. Downloader du Office-pakken, så kan du få alt, hvad hjertet begærer indenfor kontorarbejde. Med muligheder indenfor tekstbehandling, regneark, grafiske præsentationer, e-mail håndtering og et modul til håndtering af notater kan du få lettet din hverdag. Du har garanteret hørt modulernes navne før, eller har selv haft fingrene begravet i programmerne: Word, Excel, PowerPoint, Outlook og OneNote, hvoraf de tre førstnævnte nok er de mest populære.

Word er fx et ikonisk redskab, som kan hjælpe dig med at håndtere alle typer af skriveopgaver, og der er altid en skabelon, der kan hjælpe dig på vej. Excel hjælper dig med at håndtere store mængder data. Data kan herigennem let behandles på en brugervenlig måde. Med en lækker PowerPoint kan du imponere dine kolleger med en spændende og iøjnefaldende præsentation.
Med Microsoft Office har du altså altid dit kontor med dig. Du kan finde Microsoft Office her på siden.

3. Spotify
Krydder din daglige rejseoplevelse med musik. Hvis du er træt af at lytte til din downloadede musik, eller bare godt kan lide et bredt udvalg af musik, så står musiktjenesten Spotify til din tjeneste. Det er så let som ingenting at gøre din tur hyggeligere med Spotify. Det eneste, der kræves, er en installation fra din side. Spotify er topmoderne og med på streaming-moden. Der er flere fordele ved at gøre brug af denne musiktjeneste. Først og fremmest så er den gratis. Den eneste ulempe er her, at man af og til er nødsaget til at lytte til et par reklamer. Det er klart, at Spotify ikke kan være reklamefrit, når det fås som gratisversion. Går man, og bliver træt af reklamerne, kan man købe sig fra dem ved at oprette et abonnement hos dem. Spotify er desuden udviklet til alle tænkelige systemer lige fra Windows til Mac og Linux. Uanset hvilken computer du har, kan du altså få fat i dette program. Downloader du Spotify, så får du adgang til et bredt ud valg af musik i fantastisk kvalitet. Du kan afspille denne musik let, lovligt og direkte streamet fra nettet. Med Spotifys lækre udvalg af sange og artister, er du garanteret en hyggeligere tur med offentlig transport.

Dette er naturligvis kun et lille udpluk af de mange relevante og nyttige programmer til din computer. Pratar du svenska? Så kan du få svenske softwaretips her. Hvis du snakker norsk, så kan du læse med på disse norske softwaretips.