3 gode råd, når teknikken driller

0
1792

Vi kender alle til frustrationen over, når ens computer ikke vil starte, kører langsomt eller helt generelt er genstridig. Intet er mere irriterende, end at komme hjem fra en lang dag, og man bare gerne vil se det nyeste afsnit af Game of Thrones eller skal besvare de sidste mails, og ens computer ikke virker.

Heldigvis kan man relativt nemt slippe for mange af disse problemer, ved at følge de tre nedenstående råd.

Optimér din computer

Har man haft sin computer i en længere periode, vil man typisk have installeret en lang række programmer og services, som man ikke længere bruger. I langt de fleste tilfælde kan du give din computer fornyet energi ved at fjerne de unødvendige programmer og services, som kører på computeren. Du kan finde en oversigt over alle kørende programmer og processer ved at åbne ”Joblisten” i Windows. Se hvilke programmer du ikke længere bruger, og fjern dem under ”Programmer og Funktioner”.

Opgradér din computer

Er computeren af ældre dato, kan du med fordel opgradere din hardware. Man får typisk mest for pengene ved at opgradere sin harddisk, sine ram, grafikkort eller CPU. Husk at når du udskifter hardware på din computer vil evt. garanti ofte frafalde. Hvis du vil være helt sikker, kan du læse de betingelser for garanti, som fulgte med da du købte computeren. Bemærk, at det kræver lidt teknisk snilde at skifte sit hardware ud, og man skal vide, hvilke versioner af det nye hardware som passer til det gamle. Det anbefales, at du allierer dig med en teknisk kyndig, som kan yde råd og vejledning, hvis du ikke selv er teknisk anlagt.

Reparér din computer

Nogle gange kan man, hvis uheldet er ude være nødsaget til at bruge penge på en pc reparation – det er i langt de fleste tilfælde en god investering, da mange problemer kan løses relativt billigt. Hvis du ikke selv er så teknisk anlagt, kan du spørge i dit netværk om der måske er en der kan hjælpe. Har du/I ikke selv mod på at rode i computeren er der heldigvis hjælp at hente. Mange virksomheder specialiserer sig i, at fejlfinde, reparere, og opgradere computere.  I langt de fleste tilfælde får man en ca. pris inden en evt. reparation går i gang.

Tidligere artikelIngen hjemmeside uden et domæne
Næste artikelHold øje med dine placeringer i Google med et rank tracker værktøj
Mit navn er Peter Rasmussen og jeg studerer på Odense Universitet. I min fritid er jeg skribent på LaptopWorld.dk, hvor jeg skriver om laptops og bærbare computere, primært anmeldelser. Jeg anmelder også apps til Android og iOS.