Filmer du stadig skiferien med din smartphone? Så tjek lige 360-Kameraet

0
1548

Det er en perfekt skidag. Skyfri himmel, pulversne og du har gode ben. Det skal selvfølgelig vises til vennerne, og du optager en video og lægger den på Facebook. Da du bruger dit 360-kamera, kan dine venner ved at dreje deres mobil i forskellige retninger, se det samme som du oplever lige nu. Se op på den skyfri himmel, ned i den krystalklare sne eller til venstre, hvor du passerer en anden skiløber. Velkommen til 360 graders video.

Jo. Selvfølgelig er digitale kameraer og smartphones helt fine til at sikre ferieminderne fra skituren. Men oplevelsen du får fra en 360 graders video er en helt anden oplevelse.

Skiferier er per definition dyre, så derfor skal du også sikre dig de bedste minder fra ferien. Et godt kvalitetskamera kan godt løbe op i 5.000 kr. (som f.eks. 360fly til 3.895 kr.), men hvis hele budgettet er brugt på selve rejsen, så kan man klare det i sidste øjeblik med et hurtigt lån fra f.eks. Santander. Husk på at et 360-kamera kan bruges året rundt, så det vil være en god langsigtet investering.

Få det hele med – 360° kameraet får hver en detalje med

Teknologien er ikke spritny, men det er først nu, at 360-kameraer er ved at blive mainstream, og nu har du chancen for at være en af de første til at bruge kameraet på skituren.

Uanset om din skiferie kommer til at bestå af adrenalinruskende og lynhurtige løb på de stejleste pister i de franske Alper eller en betagende langrendstur i Norge, er et 360-kamera den ideelle rejsekammerat. Du har nu en unik mulighed for at dele stemningen med dine venner.

Så hvor meget koster et 360-kamera?

Et 360-kamera koster mellem 1.800-5.000 kr. afhængigt af modellen. Samsung Gear 360 til 3.000 kr. ses af mange som det bedste, men det kan kun bruges med en Samsung Galaxy smartphone. I den høje ende af prisskalaen finder man også 360fly til 3.800 kr. Hvis du leder efter billige alternativer så er LG 360 CAM en god løsning til 1.839 kr. Det er nok det letteste kamera at sætte op, men kvaliteten er mere grynet end på de andre modeller. Du kan se en test af fire kameraer her.

Hvordan sætter man et 360-kamera op?

Man behøver ikke være særligt teknisk for at håndtere et sådant kamera. De fleste af kameraerne kræver bare, at du kobler kameraet til en app. Appen fungerer som et redigeringsværktøj, hvor du kan forme videoerne, som det passer dig. Du får dermed en meget mere omfattende video, end hvis du anvender et traditionelt kamera. Derudover er kameraet nemt at anvende, samtidig med at videoerne er nemme at redigere og uploade.

Hvordan deler man 360 videoer?

Både Facebook og YouTube understøtter 360 formatet. Når du har optaget din video, kan du via smartphoneappen uploade videoerne direkte til de to sociale mediekanaler. Bliver videoen set med en smartphone eller tablet, kan synsvinklen ændres, ved at rotere enheden eller trække på skærmen. For en endnu vildere oplevelse kan man investere i et VR-headset (f.eks. Samsung Gear VR og Google Cardboard).  Hvis man er på en computer, kan man i stedet justere synsvinklen med musen.

Er du blevet inspireret til at anskaffe dig et 360-kamera? Hvis ikke så tjek lige dette fantastiske eksempel på en 360 grader video i sneen.

 

 

Denne artikel er sponsoreret af Santander Consumer Bank.

Tidligere artikelSom IT nomade i en isørken
Næste artikelBrug internettet som du vil
Mit navn er Peter Rasmussen og jeg studerer på Odense Universitet. I min fritid er jeg skribent på LaptopWorld.dk, hvor jeg skriver om laptops og bærbare computere, primært anmeldelser. Jeg anmelder også apps til Android og iOS.