Menu

Review af Medion Erazer X 7827 Fremhævet

Det Tyske firma Medion er måske i Danmark mest kendt for deres Aldi PC’er, men firmaet har tillige en ganske kraftfuld og lækker design- og gamerserie kaldet Erazer. Serien indeholder både laptops og desktops med alt det nyeste hardware markedet bag det imponerende ydre. På Laptopworld har vi været så heldige at få fat på et eksemplar af deres absolut kraftigste laptop med intet mindre end imponerende specifikationer.

På hardwaresiden finder vi blandt andet Intels nye Haswell Core® i7-4700MQ 22 nm processor på 4*2,40 GHz med turbo Boost teknologi max 4*3,4 GHz, 16 GB Kingston DDR3L Ram, Nvidia Geforce GTX 780M med hele 4 GB GDDR5 dedikeret ram samt Intel® HD 4600 grafik, en hurtig Samsung 128 GB SSD disk suppleret af 1 TB 7200 RPM harddisk til lager samt virkelig velspillende stereohøjtalere med indbygget subwoofer. Den 17,3” store AntiGlare kvalitetsskærm har en fuld HD 1920 x 1200 opløsning samt en virkelig fyldig farveskala og imponerende synsvinkel.
Som det fremgår af ovenstående er der virkelig tale om en rigtig gamer-maskine med masser af kræfter og overskud til de nyeste og mest krævende spil og programmer. Jeg glæder mig virkelig til at tage den en tur med på testbanen for at se, hvordan den omsætter de mange hestekræfter til rå ydelse.

 

 

Konfiguration af Medion Erazer X7827:

Processor

Intel® Core™ i7-4700MQ-processor med Intel® Turbo Boost Technology 4*2,4 GHz / max 4*3,4 GHz

 

Chipset

 

Intel® Haswell

Ram

 

16 GB DDR3L - 1600 MHz Dualchannel

Grafik 1

Nvidia GeForce GTX 780M 4 GB GDDR5 ram

Grafik 2

 

Harddisk

Intel® HD 4600

Samsung 128 GB SSD Solid State Disk

 

Lyd

 

Skærm

Dolby home Theather x4 m. subwoofer

17,3” (43,9 cm) FULD HD LED AntiGlare (1920 x 1200)  

 

Optisk drev

 

Blue-ray drev

 

Batteri

9-cell LI-ION

 

Netværk

Intel Dualband (2,4/5 GHz) trådløst N netkort

Bluetooth® 4.0

 

Operativsystem

Windows 8 PRO 64-bit

 

Dimensioner

Vægt 3,80 Kg

Højde 5,5 cm, dybde 28,8 cm, bredde 42,8 cm

 

Tilslutningsmuligheder

1 × eSATA
1 × VGA
1 × hovedtelefon (stereo)
1 × Multikortlæser til SD-, SDHC-, SDXC-, MMC-, MS- og MS-Pro-hukommelseskort
1 × HDMI
1 × integreret HD-webkamera med indbygget mikrofon
3 × USB 3.0

2 x USB 2.0

 

Pris

13.449 DKK. Incl. Moms

 


Pakken indeholder ud over laptop, AC Oplader, sikkerhedsmanual samt 2 stk. DVD; application & support disc, recovery disc samt kode til Media Suite

 

Konstruktion og Design

 

Designmæssigt er Medion Erazer X7827 virkelig lækker konstrueret med blå led-striber på begge sider af Erazer logoet samt blå led-lys ved højtalere og touchpad. Kvaliteten er uovertruffen i matsort aluminium og skarpe designlinjer, som blot understøtter det potente indtryk man som bruger får, når man sidder med maskinen første gang. Nuvel der er naturligvis tale om en ganske stor og lidt tung maskine, med den lækre 17,3” skærm og meget kraftige hardware, men det laver ikke om på, at Medion i Erazer-serien virkelig er sluppet godt af sted med udformningen og opbygningen af maskinen. Samtidig har Medion tænkt sig om, for så vidt angår placeringen af porte og tilslutninger, som såvel er placeret på siderne samt bagpå, hvor det faktisk giver rigtig god mening.

Forfra fremstår maskinen fræk og lækker og det eneste til at bryde det strømlignede ydre er 4 blå led- indikatorer let til venstre for midten. Der er ingen tilslutningsmuligheder på fronten af maskinen.

 

 

 

 

 

Fra siden fremstår maskinen naturligt nok lidt mere traditionel og bred, netop fordi der skal være plads til det meget potente hardware og de mange tilslutningsmuligheder.

 

Keyboard og Touchpad

 

Tastaturet er fuld størrelse og virkelig lækkert at arbejde og spille på. Tasterne W,A,S & D er røde og har små retningspile under, idet det ofte er netop disse taster man anvender i spil. Medion understreger dermed spiltilsnittet i Erazer serien og giver brugeren lidt ekstra. Keybordet er af typen Cliclet, baggrundsbelyst og der er faktisk ingen mangler på dette punkt. Øverst lige under skærmen er der en række genvejstaster, som lyser op, når man trykker på dem. Der er tilmed fuld numpad, og håndledsstøtten er udført i kraftigt aluminium med rigelig plads til at hvile håndleddene på, når der spilles eller arbejdes på laptoppen. Selv efter lang tids brug af tastaturet, bliver man ikke træt af at anvende det, og tasterne virker responsive og har den helt rette størrelse. Der er mulighed for at konfigurere og programmere tasterne, så de passer til brugerens præference, hvilket man ikke finder på mange laptop keyboards, men i dette tilfælde er der også tale om noget helt særligt.

 

 

Touchpaden er placeret nederst let til venstre. Højre og venstre musseknap er adskilt af en fin blå led streg, så man ikke rammer forkert, når touchpaden anvendes. Fladen, der er udført i plastmateriale, er den helt rigtige størrelse, og man kan komme rundt på hele skærmen uden at skulle løfte fingeren. Knapperne er tilstrækkelig stive i modstanden, der skal trykkes med. Der er indbygget de sædvanlige og velfungerende zoomfunktioner og alt i alt fungerer også dette punkt helt enkelt og bare som det skal.  

Højtalere

 

 

 

Ud over et frækt design og den blå led som prikken over i’et, så imponerer lyden og højtalerne virkelig på Medion Erazer. Sjældent ser man så velspillende lydsystem i en laptop, uden det kræver ekstern subwoofer, for at få de dybe toner med. Volumen kan komme ganske højt op, og lydbilleder forbliver hele tiden rent og sprødt. Basen har i min optik det helt rigtige samspil med diskanten i dette Dolby Home Theater x4 lydsystem, og der er virkelig fyldige detaljer hele vejen igennem. Både ved spil og film spiller det bare, og det er intet mindre end fantastisk, at det er lykkedes at få så meget lyd ud af to fysisk relativt begrænsede højtalere, hvori subwooferen tilmed er indbygget. Endnu en rigtig lækker feature ved Erazer X7827, som placerer maskinen på øverste hylde i min bog, da lyden spiller en essentiel rolle ved spil og film.

 

Skærmen på Medion Erazer er på 17,3” (43,9 cm) og af paneltypen 16:9 LED-baggrundsbelysning AntiGlare og har en maksimalt opløsning på 1920 x 1200. Der er tale om et virkelig kvalitetspanel med rige farver og en ganske imponerende betragtningsvinkel. Sortniveauet er dybt og rent suppleret af en korrekt lysstyrke, der let skan styres af brugeren via Funktionstasterne indbygget i tastaturet. Det er en sand nydelse at spille og se film på panelet, hvor størrelsen virkelig kommer brugeren til gode. Det kraftige GTX 780M grafikkort kan virkelig fyre nogle polygoner af. På intet tidspunkt har jeg oplever forsinkelser eller nogen form for glitter på skærmen. Når AC frakobles falder lysstyrken automatisk lidt for at spare på batteriet, men som beskrevet ovenfor er det let at få lysniveauet tilbage på det ønskede niveau.  

Tilslutningsmuligheder

Som tidligere nævnt, så har Medion også tænkt sig om, for så vidt angår placeringen af tilslutningsmuligheder for at optimere den samlede brugeroplevelse.

Såvel HDMI-out og VGA-out er placeret bagerst på maskinen, hvorved portene er lette at komme til samtidig med, at det er muligt at skjule kablerne. Derudover er der Gigabit lan, power, lås og slutteligt eSATA bag på maskinen.

 

På højre side er der blot Blue-ray drev samt to stk. USB 2.0. Der er indbygget eject knap som genvejs tast i keybordet, hvilket er en meget lækker detalje.

 

På venstre side forefindes hele tre stk. USB 3.0, mikrofon- og hovedtelefon output samt multikortlæser.

 

På skærmen er der indbygget 2 MP web-cam og mikrofon.

Derudover har pc’en Bluetooth 4.0 samt WIFI IEEE 802.11 b/g/n dualchannel (2,4 / 5,0 GHz) trådløst netværk.

Støjniveau

Der er ingen tvivl om, at Medion Erazer under det smukke ydre indeholder mange kræfter. Men faktisk er støjniveauet fra blæseren overraskende beskedent, ikke mindst når man husker på det vilde GTX 780m grafikkort, som virkelig kan blive varmt ved fuld og vedvarende belastning. Der var dog på intet tidspunkt, hvor blæserlyden reelt bliver generende.

 

Som grafen ovenfor viser, så bevæger støjniveauet sig mellem lyden på et stille kontor i IDLE sammenholdt med et regnvejr i LOAD, når maskinen bliver presset i spil og test. De har faktisk ganske flot, at Medion har formået at holde støjniveauet på det relativt lave niveau, når man inddrager de kraftige hardwarespecifikationer i ligningen. Ved film og musik afspilning høres blæseren stort set ikke. Andre laptops har ofte den udfordring, at blæseren kører op og ned i hastighed hele tiden, men i denne Erazer har jeg med stor tilfredshed ikke oplevet samme udsving. Blæseren kører konstant på et stabilt niveau uden på noget tidspunkt at overstige det irriterende lydniveau som kan ødelægge den samlede bruger oplevelse.

 

Ydeevne

Benchmark er en glimrende måde at få et samlet overblik over maskinens formåen, når den bliver presset. De såkaldte syntetiske benchmarks presser hardwaren med maksimale lyskilder og mange krævende operationer i træk, samtidig med at både ram, CPU og GPU skal spille sammen på en optimal måde, for at opnå en høj score og dermed en høj samlet ydeevne. Naturligvis er det vigtigt, at der anvendes kvalitetskomponenter i alle dele af laptoppen, da den ellers vil kunne virke sløv på nogle parametre, og have negativ indvirkning på den samlede oplevelse i dagligt brug.

CPU

 

Medion Erazer X7827 har nyeste Intel Haswell Core I7 4700 MQ med en hastighed på 4* 2,4 GHz og maksimal boost på 4 * 3,4 GHz. Processoren er basseret på 22 nm teknologi, hvilket både betyder lavt strømforbrug og lav varmeudledning. Processoren har indbygget Hyper threading, hvilket syntetisk tildeler processoren yderligere 4 threads, så den kan foretage 8 beregninger pr. klokcykel. Lidt teknisk, men det betyder reelt, at processoren næsten opfører sig som om, den havde 8 kerner frem for de 4, som der reelt fysisk er i processoren.

Lad og indledningsvist kigge på, hvor hurtigt processoren kan gennemføre første syntetiske test:

CPU Free Benchmark 2.2

 

 

Maskinens processor formår at gennemføre testen på 18,11 sekunder, hvilket er rigtig hurtigt for en Core I7 og den leverer mere end rigeligt kraftoverskud til langt de fleste spil og programmer. Der er ikke tvivl om, at Core I7 4700 MQ er en ganske kraftig processor, som i dette tilfælde passer fint sammen med resten af hardwaren i Medion Erazer X7827.

Harddisk

Medion har valgt tilføje 2 diske til den samlede hardwarekonfigurationen. En ganske hurtig 128 GB Samsung SSD til systemdisk suppleret af en god og rummelig 1 TB 7200 RPM lagerdisk.

 

Som det fremgår af, har Samsung SSD’en en rigtig hurtig læsehastighed, hvilket gør det til en leg at starte den Windows 8 drevne laptop op. Den er klar til brug efter få sekunder. Samtidig er lagerdisken på 1 TB også ganske hurtig, så spil og applikationer kan afvikles hurtigt og gnidningsløst fra den rummelige disk.

 

Begge ovenstående test, understreger blot, at begge diske har ganske fine gennemsnitlige læsehastigheder på henholdsvis 314,7 MB/s og 87,4 MB/s, hvorfor der med sikkerhed ingen problemer er med den samlede fartfornemmelse af systemet som føles frisk, responsivt og hurtigt og samtidig har rigeligt med plads til billeder, musik, film og ikke mindst spil.

Grafikkortet

Intel processoren indeholder den ganske udemærkede grafikprocessor HD 4600. Samtidig og mere essentielt indeholder maskinen fra Medion det yderst kraftige Nvidia GTX 780M med intet mindre end 4 GB GDDR5. Her er virkelig tale om en high-end grafikkort med masser af power og tilstrækkeligt med Videoram til at afvikle spil og programmer i høj opløsning. Nvidia optimus systemet sørger for, at maskinen kører på HD 4600 ved mindre krævende opgaver, idet det sparer strøm, men når der er tale om mere krævende opgaver og spil, så slår GTX 780M til med masser af kalkulationer og polygoner. Lad os kigge på, hvordan kortet performer i test.

 

3D Mark 11

Testmiljøet i DirectX 11 presser virkelig GPU’en med alle de nye grafikdetaljer og en massiv lyssætning og masser af pixels på skærmen samtidig.

 

Her suser Erazer X7827 virkelig derud af og det lynhurtige Geforce grafikkort kommer virkelig til sin ret. En score på 7.345 er virkelig hurtig for en laptop, og som det fremgår af nedenstående, placerer systemet sig da også væsentlig over andre gaming laptops, hvilket er rigtig flot af Erazer. Samtidig skal det da lige nævnes, at GTX 780M på nuværende tidspunkt er verdens hurtigste grafikkort til laptops, hvorfor det måske ikke kommer som en stor overraskelse, at kortet giver en virkelig høj samlet score.

 

3DMark Vantage

 

En samlet score i 3DMark Vantage på 20.778 underbygger blot det resultat maskinen leverede i 3D Mark 11. Der er tale om en rigtig potent muskelmaskine, der scorer langt over andre sammenlignelige systemer, men vigtigst af alt, leverer rigeligt med power til at spille de nyeste spil i højeste opløsning. Vi vil senere kigge på, ved hvilken detaljegrad, man får den optimale oplevelse med Medion Erazer. For så vidt angår laptops har vi her virkelig at gøre med toppen af poppen, hvilket er en sand fornøjelse at have i hænderne.

 

Spil

I denne testkategori er såvel processor, ram og ikke mindst grafikkortet af afgørende betydning suppleret af et fedt lyssystem til at runde det hele af. Det bliver rigtig interessant at teste, hvor mange frames pr. sekund GTX 780M kan levere i de nyeste spil. Jeg anvender programmet Fraps, hvorfor framerate kan være lidt forskellig fra test til test, men giver en virkelig god indikation af, hvordan Erazer performer i spil.

Alle spil er testet i fuld opløsning på 1920 x 1200, som er skærmens maksimale opløsning.

 

 

Crysis 3

Metro Last Light

 

Assassin’s Creed III

 

Super performance, særligt på ultra kan man virkelig fornemme de ekstra krafter fra GTX 780M GPU’en, hvor alle tre spil faktisk er spilbare med ganske flydende gameplay. Det er ikke ofte man ser den slags ydelse fra en laptop på højreste detaljeniveau. Samtidig bliver jeg nødsaget til at understrege at det virkelig er en fed fornemmelse at spille spil på Medion Erazer ikke mindst fordi skærmbilledet står knivskarpt og viser alle de lækre grafikdetaljer i en hastighed, man næsten kun kan drømme om.

Overall Performance

Windows experience index klassificerer en række nøgle komponenter:

 

Generel klassificering af PC’ens nøglekomponenter afslører et fantastisk resultat og viser egentlig, at samtlige komponenter er af høj kvalitet og scorer virkeligt højt på dette indeks, hvilket sjældent er set bedre.

 

PC Mark 7

 

Ikke overraskende viser maskinen også sin styrke i denne test, og ligger rigtig godt til set i forhold til sammenlignelige systemer.

PC Mark Vantage

 

 

Ovenstående resultat underbygges blot af endnu en super score i PC Mark Vantage, hvor såvel CPU og GPU viser kræfter, og scorer ikke mindre end 17.335 i denne meget krævende system test. Rigtig flot af Erazer.

Batterilevetid

Medion Erazer X7827 er udstyret med et kraftigt 9 cellet batteri, som i battery Easter 5 Pro klarer hele 3 timer og 5 minutter, hvilket er ganske flot, når man tager hardware specifikationerne i betragtning. Under spil på batteri opnåede jeg omkring 2 timer og 27 minutter, med fuld lysstyrke og fuld gas på højtalerne. Ved kontorarbejde med anvendelse af HD 4600 grafikprocessoren, kan du som bruger forvente noget længere batterilevetid, men det er indlysende, at særligt GPU’en Geforce GTX 780M skal have noget kraft at leve af, og har et opgivet energiforbrug på 100 Watt. Det laver dog ikke om på, at maskinen sagtens kan tykke sig igennem en række levels på en opladning, men ligesom en stærk V10 eller V12 bil, så skal der fuel på maskineriet oftere, når der er så mange hestekræfter under motorhjelmen. Samlet set ganske tilfredsstillende.

Konklusion:

Efter at have tilbragt tid sammen med Medion Erazer X 7827 kan jeg kun sige, at maskinen virkelig lever op til, hvad den lover ud fra de potente hardwarespecifikationer, og der er tale om intet mindre end en super og komplet gamermaskine med lidt ekstra krydderi.

Fantastisk lyd, imponerende grafikydelse og et frækt og moderne design kombineret med en knivskarp og detaljerig skræm, her får du virkelig noget for pengene. Idet der er tale om kvalitetskomponenter hele vejen igennem, er der er faktisk intet at sige til prisen på knap 13.500 kr., fordi maskinen bare leverer den komplette og fuldendte brugeroplevelse med masser af overskud og finesse ikke mindst fra verdens hurtigste laptop grafikkort GTX 780M.

Der er ingen tvivl, er du på jagt efter en 17” high-end gamer maskine, så er Medion Erazer X 7827 bare et rigtig kvalificeret bud, og systemet uden fejl får Laptopworlds varmeste anbefalinger og står meget høj på ønskelisten til næste lønningsdag.  

Positivt:                                                                       Negativt:

Skærm                                                                         Intet

Ydeevne                                                                    

Touchpad

Lydsystem / højtalere

Score 95/100

Skrevet af Martin Schubert

Senest ændretFredag, 21 februar 2014 16:36

Senest fra Martin Schubert

Log ind for at skrive kommentarer
Til toppen

Seneste Kommentarer