Menu

Review af Lenovo Ideapad S400 Fremhævet

I denne anmeldelse skal vi se på en lækker tynd og let hverdagslaptop fra Lenovo, som kommer i en fed rød farve, sådan at du har mulighed for at skille dig ud blandt alle de andre i din klasse eller på dit arbejde.
Når man åbner op for boksen finder man til ens overraskelse, at lenovo har givet en almindelig to stiks oplader med og en tre stiks med jordforbindelse. Hvilket gør at man altid kan udskifte og undgår som mange at skulle save jordforbindelsen af, da stikkontakter ikke altid er på ens side.
Ud over dette skal man forstå at denne laptop som så mange andre, ikke er så meget værd på gaming fronten, men den er til gengæld rigtig god at skrive noter, se film og surfe på nettet på.

Specifikationer

Processor Ivy Bridge, Intel Core i5-3337U 1,8Ghz
RAM 4 GB eller mere præcist 4096 MB. Dog skal man være opmærksom på at det er 3,86 GB som er til rådighed, da en del optages af styresystemet. 
Til de mere tekniske: 4.0GB PC3-12800 DDR3 SDRAM 1600 MHz
Harddisk 500 GB med 5400RPM
Skærm 14.0” HD, (opløsning: 1366x768) LED baglys, anti-glare, samt webcam i toppen.
Grafikkort 1GB AMD Radeon HD 7450M + Intel HD Graphics 4000 (Optimus)
Netværk 10/100 Lan, Wifi b/g/n og Bluetooth.
Styresystem Microsoft Windows 8 64-bit.
Batteri 4-cell (32 Wh). Max batteri op til 5 timer alt efter brug.
Ekstra 2x USB 2.0 og 1x USB 3.0, HDMI, kortlæser, Ethernet stik og audio stik.
Vægt 1,8 kg
Pris

laptops.dk

Kr. 4.195,- Inklusiv moms.

 

Der vil her i starten lige være mulighed for at se nogle billeder af laptoppen og derefter går vi i gang med den egentlige anmeldelse.


Dens størrelse er 336.6x241.2x21.9 mm. Så den er dejlig tynd og let at få ned i de fleste tasker, uden større problemer.

 

 

Skærm

Det er for at være ærlig en meget neutral oplevelse med skærmen, den er hverken grumset eller krystal klar, men dens hvid til sort kontrast er til gengæld noget man bider mærke i. Den fanger alle nuancer af den sorte farve og den hvide er papirs hvid. Det er derfor en rigtig lækker oplevelse at se film på den, dog kan den i visse situationer virke til at være grumset, men dette skyldes oftest kvaliteten af det man ser og dets fil format eller internet forbindelsen.
Når dette er sagt kan skærmen irritere en hel del med at man skal finde den helt rigtige vinkel, for ikke at miste farvernes klarhed. Dette er et mindre problem, som man ikke lægger så meget mærke til, det sker mest når man rykker rundt på den eller hvis man ser film i sengen og lader sit hoved falde ned.
Det skal som det sidste siges at dens anti-glare fungere som det nu engang skal, man oplever ikke nogen irriterende refleksioner i skærmen.

De røde pile indikere placeringen af højtalerne, som i forhold til deres størrelse levere en fornuftig oplevelse.

 

Audio

Lydkvaliteten forekom for en laptop langt bedre end det som jeg havde forventet, ikke fordi mine forventninger var særlig høje. Oftest kan en laptop få en meget flad og kedelig lyd, især de som har stor fokus på at gøre den så tynd som mulig, men i dette tilfælde er kvaliteten faktisk rimelig god. Selvfølgelig kan den ikke hamle op med et par eksterne højtalere, men de levere en fin oplevelse som er en smule domineret af mellemtonen og diskanten, men der er heldigvis en smule bass i som holder den et trin højere, end de fleste af de laptops som jeg har hørt.

 

Tastatur og Touchpad

Tastaturet var et af de punkter som forbløffede mig mest, det er behageligt at trykke på og det reagere med det samme. Når man trykker på en tast er der en smule modstand, men ikke på den irriterende måde, mere på en blød og behagelig måde, som giver en følelse af at når man trykker på en tast, så er den som limet til ens finger, men den slipper med det samme. Designmæssigt er det et kedeligt tastatur, men det er sådan set lige meget fordi kvaliteten af det overrumpler dets kedelig design.
Det skal dog siges at man skal vænne sig til at backspace knappen altså den over enter, er en smule mindre en normalt, dette vænner man sig til på ingen tid.
Touchpaddet er derimod på den modsatte side af skalaen, det er sløvt og det har en smule modstand i sig, som gør at selv den mindste smule fugt på ens fingre, gør at man i stedet for at glide rundt, hakker rundt med musen. Dette kan man i længden godt blive så irriteret over at man køber sig en mus, hvilket jeg vil foreslå man gør med det samme, hvis man køber denne laptop. Dette skal dog ikke skræmme en helt væk, da det kun er en mindre irritation, som kun forekommer når en fingre er en smule fugtige. Så man skal lige holde sig fra den, efter man har været i bad.

Lenovo har ud over de normale funktioner indsat noget som de kalder intelligent touchpad, hvilket gør at man kunne tænke, at de prøver at gøre som Apple med deres laptops. Her burde de dog have overvejet om de skulle sende det med eller have smidt det ud, det forekommer nemlig langsomt og halvfærdigt.
Dog kommer det med et program, som forklarer dets funktioner, i denne guide bliver man vist en enkelt funktion, denne funktion er at man kan bevæge fire af sine fingre ned af touchpaddet også pauser den ellers baggrunden og viser tid og dato. Dog fungere denne funktion ikke altid lige optimalt og i sidste ende glemmer man alt om den, da man har dato og tid nede i hjørnet. I bund og grund er det bare en ubrugelig funktion, som er der for at lokke kunder til, når man ser klistermærket på laptoppen.

Billedet er taget med computerens eget kamera og belysning var der nok af.

 

Webcam og Mikrofon

Desværre er kvaliteten af kameraet meget dårlig, som i selv har mulighed for at se. Det forekommer også i skype opkald meget grumset og selv med meget høj belysning er kvaliteten meget dårlig. Så på kamerafronten falder lenovo i med begge ben. Det er stadig fint nok til at skype med, men det er så ringe kvalitet at man ikke har lyst.
Som man også kan se på billedet, så falmer alle farverne og den hvide farve får sig et gråt og kedeligt skær, så det nærmest minder om blåt. At kvaliteten kan være så dårlig på laptops bygget i 2013 er skuffende og det burde være langt bedre, det minder næsten om billederne fra de første mobiler med kamera.
Mikrofonen har de valgt at placere ved tastaturet og ærlig talt håber jeg personen der fandt på dette, er blevet fyret. Når man skyper får de som man snakker med al lyden fra ens computer, blæser såvel som harddisken. Hvis mikrofonen var blevet placeret ved kameraet, så havde noget af den støj der kommer fra computeren ikke kunne nå den, da det faktisk er en rigtig stille computer. Dette er selvfølgelig ikke et problem for en selv, men det er til gengæld hamrende irriterende for den man snakker med.

 

Støjniveau

Havde desværre ikke mulighed for at lave en test af støj niveauet, så har ikke nogle fine tal at smide på, men kan derimod give min personlige mening.
Den er rigtig behagelig i dens støjniveau og den kommer aldrig op på et niveau, hvor man bliver irriteret. Selvfølgelig kan der forekomme situationer, hvor man presser den med arbejde og køleren derfor kører uafbrudt på det højeste, men det er ikke noget man lægger mærke til, hvis man i forvejen er i fuld gang med noget andet
Benchmarks
Her er nogle stykker til de interesserede, der vil blive vist for CPU, Ram, Harddisk og Grafikkort.
Laptoppens opstartstiden ligger på de 28 sekunder, hvilket man ikke kan klage over.

CPU

image6
RAM

image7 

Harddisk

 image8

Spil

image9

Har testet computeren med League of Legends, da det er et mere casual game, som altid er godt at have med på farten.
Når den sættes på Low, holder den sig på 60 Fps og når der virkelig sker noget, holder den sig ved de 29 Fps. Så det er spilbart.


Den afspiller med en stabil 36 Fps når det spilles på medium grafik, men rykker helt ned på 12 Fps når der sker for meget på skærmen.

I de to grafer er alle settings sat på enten medium eller lav, da jeg satte den på højere end dette var det ikke muligt at spille uden at gå glip af kampene, da man ikke kunne bevæge sig før de var ovre.

 

Konklusion

Det skal siges som det sidste at denne computer faktisk var rigtig god, men det er ikke den stærkest. Derfor skal man være klar over at dette er en hverdagslaptop, den kan ordne de små opgaver som at tjekke nettet for nyheder og videoer.
Ville især foreslå folk som går på en uddannelse at købe denne, da den er umådelig god at skrive på og fordi den kommer til en god pris.
Skærmens størrelse er ikke for lille eller for stor, men hvis man leder efter en computer at spille på, så ville jeg holde mig langt fra denne. Da den simpelthen ikke dur til spil, men den fungere til gengæld rigtig godt til så meget andet.
Man skal dog være opmærksom på altid at have ens oplader ved hånden, da den ikke holder meget længere end 2 timer af gangen. Dette er endda ved almindelig surfen på nettet og note skrivning, man kan være heldig en gang imellem at den kommer op på 4 timer, men så skal man have alle indstillinger på det laveste. Den når altså ikke de 5 timer som lenovo ellers skriver.

Senest ændretFredag, 21 juni 2013 09:50
Log ind for at skrive kommentarer
Til toppen

Seneste Kommentarer